Kişisel gelişim deyince akla…

Best-top-desktop-3d-balls-wallpapers-hd-3d-balls-wallpaper-picture-image-23“Kişisel gelişiminiz için 10 tavsiye”,

“İş bulmak için 22 püf nokta”,

“Mutluluk için 5, bilemedin 6 ip ucu” gibi kitaplar veya makaleler bende hep yazarına bir iki çift laf söyleme hissi uyandırmıştır.

Bugün bu türlerden “kariyer” için olanını okudum;

“….güçlü yanlarınızı kuvvetlendirin…”

“…işinizi diğerlerinden farklı yapın…”

“…yaratıcılığınızı ifade edin…”

“Yapabiliyorsan sen yap” ilk aklıma gelen düşünceydi ne yalan söyliyeyim…

Bu “Güçlü yönlerinizi keşfedin” adlı bir makaleden alınma cümlelerde bir sorun yok mu, yoksa ben mi çok fazla detaya giriyorum, bilemiyorum.

Güçlü yönlerimi keşfetmek için okuyacağım makalede “…güçlü yanlarınızı kuvvetlendirin..” yazarak, belki başlıkta atladığımız bir şeyi yakalarız diye umuyor sanırım yazarımız…Neyle kuvvetlendireceğim arkadaşım ben güçlü yanlarımı? Meyve mi yiyeyim, vitamin mi alayım, üç kere etrafımda mı döneyim nasıl yapayım? diye düşünerek devam ediyorum yazıyı okumaya bir hevesle ama….

Ben henüz güçlü yönlerimi nasıl keşfedeceğim sorusu ile boğuşurken, “..işinizi diğerlerinden farklı yapın…”a tosluyorum. Muhasebeci kardeşim, standart muhasebe kodlarına yeni bir yorum getirebilir belki ya da, pilot arkadaş, uçağı tersten kaldırarak diğer pilotlardan farklı bir şey yapmakla kalmaz, bir sonraki tavsiyeyi de yerine getirmiş olur, böylece bir taşla iki kuş vurarak yazarımızı da mutlu edebilir.

“…yaratıcılığınızı ifade edin…”. pilotun uçağı geri vitese takıp kaldırması yaratıcılığını bir ifadesi olacağı kesin ama bence en iyisi bir banka memurunun, sırf yaratıcılığını ifade etme amacı ile kendi kafasından bir ev kredisi kampanyası yaratıp bunu da müşterilerine pazarlamasıdır ki, yaratıcılık konusunda sınır tanımayacağına eminim. Tabii ki, kariyerinin sonu olmazsa…

Bu tür makaleleri yazarken bence, bir de “makale kullanım kılavuzu” vermeliler yanında… Hani bunu kimler okumalı, kimler için yazılmış, amacı ne, hangi şartlarda nasıl kullanılmalı bu tavsiyeler gibi…

Bir de bir uyarı notu olmalı altında mutlaka “trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilmiştir, sakın denemeyiniz” gibisinden “ben yazdım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum onu da sen bul koskaca adamsın” şeklinde olabilir.

Siz en iyisi mi bu tür kitaplar ve makaleler okuduğunuzda, bir bakın bakalım sevgili yazarımız kendi söküğünü dikebilmiş mi?

Share Button