Dar uçakta kısa paslaşmalar

Uçakları japonlar için yok yok aslında şu ünlü Yüzüklerin Efendisi’ndeki cüce hobbitler için yaptıklarına inanıyorum.

Bir kadın olarak ben bile otururken dizimi ön koltuktakinin böğrüne dayıyorsam erkek milletinin bu durumda ne kadar sıkıntı çektiğini anlayabiliyorum.

Hayır uçakları japon bir kadın tasarlıyor olabilir mi acaba ve tüm dünya çılgınca bu uçaklardan alıyor mudur ki?

Hele ki, tuvalete gitmek tam bir strateji gerektiriyor.

Havaalanına girdiğinden itibaren başlamak üzere, check in yaptırdıktan sonra, ilk kapıya çağrılma anonsunu duyduğunda, mutlaka tuvalete gireceksin kardeşim… Birinde yapamadıysan, diğerinde yapabilirsin, işi şansa bırakmamak lazım… Hele bir de dayanamayıp bir şeyler içtiysen son anonsu duyduğunda tuvaletin yolunu tutmak uçağa binmenin 5 şartından biri… Lakin, 180 kişilik uçaklar için topu topu 2 tuvalet var ki onlara da sığmak hadi sığdın kapıyı kapatmak, kapattın o tuvaletlerde herhangi bir faaliyette bulunmak imkansız…ki eğer bir de cam kenarında oturuyorsan, senden, yanında oturan iki kişiyi –uyumadıklarını varsayıyorum- hayatının en büyük hatasını yapmış gibi yüzünde geniş bir gülümseme ile, yerinden kaldıracan, indirip üzerine bir güzel kurulmuş oldukları masaları kapattıracan, gideceğin tuvaletin yönünü sıra arkadaşlarına bildirecen ki onlar da koridorda sana geçiş üstünlüğü verecekleri kadar yer açabilmek için koordinatlarını belirleyecekler, koltukların arasından yan yan çıkmayı başaracaksın ki işkence bununla da bitmeyecek, bakacaksın gideceğin yönde servis başlamış, “sanki sırf o plastik çatal bıçaklarla amaç yemekmiş gibi daha kemerleri çözer çözmez bu servis neden başlar kardeşim yahu, restaurant mı burası” diye söylenirken, “neyse diğer tuvalete gideyim bari” zeki sırıtışı ile arkanı dönmen ve diğer servisin de uçağın ön tarafından başladığını görmen aynı talihsiz ana denk gelecek, işte o an harakiri yapmak isteyeceksin. Tüm dolaşım sistemine lanet edeceksin.

Tabii tüm bu talihsizlikleri Amerika uçuşlarında yaşayacaksın, hiç şansın yok. Kıta uçuşlarında olayları akışına bırakın, derim, zorlamayın, hiç gereği yok.

Velhasıl uçakla yolculuk edenlerin %85’i uçak düşecek diye korkarken, ben uçağa binerken tuvaletim gelirse ne yaparım diye korkuyorum.

Neyse umarım bir gün iri yarı bir zenci Amerikalı uçak yapmaya kalkar da şöyle geniş geniş koltuklarda oturur, rahat rahat salon salomanje tuvaletlere gireriz. Hayır yani bir 50 cm daha geniş tutsanız ne olur ki şu uçakları?

Eh bunca sözden sonra, olur da bu aralar uçanınız varsa iyi uçuşlar efenim…

Share Button