Türkiye’nin ne kadarını gördün ki, yurt dışına gidiyorsun?

Yurt dışına tatile gidenlere, “Türkiye’nin ne kadarını gördün, önce güzel vatanımızı bir gör, gez” diye soranlar hala var mıdır ki diyordum. Demez olaydım.
Küçük çocuklara “anneni mi seviyorsun, babanı mı” diye ısrarla soran yurdum insanına dönüşüyorsunuz benim gözümde. Yapmayın, etmeyin. Zavallı kaç çocuk travma atlatmıştır bunun için…İlla birini sevmek zorunda olduğunu ilk o gün sanmıştır (!) herhalde. Çocuk teyzeden daha akıllı çıkıp “ikisini de” diyecek olsa, hop hemen geliyor “yok yok birini daha çok seviyorsun”.
Küçücük çocuk düşünüp taşınıyor tabi, “acaba birini daha çok mu seviyorum” diye. “O çikolata verdiii, ama bu bana sarılıyor, yok ama öteki bisiklet alacağına söz verdi, gerçi daha tekerleğini bile göremedik ama” resmen işin muhasebesine giriyor. Ama farkında değil. Kocaman teyzesin, bir şey söylese, annesi babası kızacak. Zaten onlar da hevesle bekliyorlar hangisini daha fazla sevdiğini söylesin de, ilk kavgada 1-0 önde başlasın. “Zaten oğlan da beni daha çok seviyor….”
Demem şu ki, bana da “Türkiye’nin ne kadarını gördün ki,” diyenlerin karşısında aynı bu çocuk gibi hissediyorum.
Kardeşim sana ne nereyi gördüysem gördüm nereye gidersem giderim, tatilimde gittiğim yerin açıklamasını anama babama yapmıyorum sana mı yapacağım? Hayır kibarlıktan bir şey de diyemiyorsun. Ama o gün soldan soldan gelmişse eğer bir de insanları yarım yamalak tanıyıp da çok iyi tanıdığını sanan tiplerdense “her yerini gezdim kardeşim her yerini” diyorum. Kalıyor öyle, diyeceğim. Kalmayanı da var. Bir tanesi “ben işim gereği İstanbul’u çok gezerim hala gitmediğim yerler olduğunu görüyorum” dedi iyi mi? Arkadaşım ben tatil diyorum tatil. Sultanbeyli’de tatil mi yapacağım? Ona bakarsan giderim ailemin yazlığına, kalırım 3-5 gün, eminim orada da bir çok yeri görmemişsindir. Ne diyorsun arkadaşım sen?
Türkiye’nin her sokağını, çıkmazını bitirip yurt dışına öyle çıkmak üzerine yazılı bir kanun hükmünde kararname falan var da benim mi haberim yok?
“Ben de dil yok, para yok, birlikte gidecek arkadaş yok, dost yok hadi bunların hepsi var, parayı harcamaya cesaret yok, vizyon yok her yıl memlekete gidip gelip tatil yapıyorum. Sen de aynısını yap, beni sinir etme, hasta oluyorum yurt dışına gittiğin için.” diyemiyorsun, savuruyorsun “İstanbul’un hala bilmediğim yerleri var” diye…
Fakat güzel kardeşim benim memleket de Arnavutluk be 🙂 yani yine yurt dışı iyi mi?
Share Button