Şaka Şaka…

Benim birim yöneticisi devamlı iğneleyici şakalar yapan biri. Hele bir aksilik olduğunda sürekli aşağılayıcı şakalar yapıyor. Yeni işe başlayan bir çalışanının bilgisayarı bozulduğunda, “sen daha yeni geldin ya sana bozuk bilgisayar vermişler”, dedi.

Kısa boylu bir çalışanı, topuklu ayakkabı giyiyor diye “pigme aşağı pigme yukarı ” diye çağırıyordu.

Hatta bir gün bir müşteri ile telefonda konuşurken “bilmez onlar nereden bilsinler o kadar zeka yok onlarda beni arasaydın ya direkt” diyerek müşterinin karşısında bizi aşağıladı.

Hatta bu şakaları yapar, arkasından da “ben sevdiğime böyle şakalar yapıyorum alınmıyorsun değil mi” derdi. Biz de neye uğradığımızı şaşırır, bizi seviyor mu sevmiyor mu bir türlü anlayamazdık.

En son yine böyle bir gün bana “kredi borcun olduğu sürece burada kalmaya mahkumsun, böyle elemanlara bayılıyorum, işte çalışan bağlılığı budur”, deyip arkasından yine “şaka yapıyorum alınmıyorsun değil mi, seni sevdiğim için takılmaktan hoşlanıyorum sana ” dedi.

O gün iş aramaya başladım. Şirkette işimi yapacağım başka birim olmadığını biliyordum, bu yönetici ile de çalışamayacaktım.  Bu nedenle en kısa zamanda iş bulup ayrıldım.

Share Button